پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

شکل دیگر سولفات های مس+ خرید سولفات مس

شکل دیگر سولفات های مس

سولفات مس بی آب (II) یک جامد سفید رنگ است. می توان آن را با کم آبی سولفات مس پنتا هیدرات معمولی در دسترس تولید کرد. در طبیعت، به عنوان ماده معدنی بسیار کمیاب به نام کالکوسیانیت یافت می شود. پنتا هیدرات نیز در طبیعت به عنوان کالکانتیت وجود دارد. سه سولفات مس دیگر شامل باقیمانده این مواد معدنی کمیاب هستند: بوناتیت (تری هیدرات)،  بوتیت (هپتا هیدرات)، [41] و ترکیب مونوهیدرات پویتوینیت. بسیاری دیگر از کانی‌های سولفات مس (II) پیچیده‌تر، با سولفات‌های اساسی مس (II) مانند لانژیت و پوسنژاکیت از نظر محیطی شناخته شده‌اند.


سولفات مس بی آب (II).


CuSO4 بی آب

مشاهده تصویر منبع

 


مدل پرکننده فضا بدون آب CuSO4.


 


بوتیت معدنی کمیاب (آبی) (CuSO4·7H2O)


اثرات سمی

همچنین ببینید: سمیت مس

سولفات مس محرک است.  راه‌های معمولی که از طریق آن انسان می‌تواند در معرض سموم سولفات مس قرار بگیرد، تماس با چشم یا پوست و همچنین استنشاق پودرها و گرد و غبار است. تماس با پوست ممکن است منجر به خارش یا اگزما شود. تماس چشمی با سولفات مس می تواند باعث ورم ملتحمه، التهاب پوشش پلک، زخم، و کدر شدن قرنیه شود.


پس از قرار گرفتن در معرض خوراکی، سولفات مس نسبتاً سمی است. طبق مطالعات انجام شده، کمترین دوز سولفات مس که اثر سمی بر روی انسان داشته، mg/kg 11 است. استفراغ به دلیل اثر تحریک کننده آن بر دستگاه گوارش، در صورت مصرف سولفات مس به طور خودکار شروع می شود. با این حال، اگر سولفات مس در معده باقی بماند، علائم می تواند شدید باشد. پس از بلعیده شدن 1-12 گرم سولفات مس، چنین علائم مسمومیت ممکن است به صورت طعم فلزی در دهان، درد سوزشی در قفسه سینه، حالت تهوع، اسهال، استفراغ، سردرد، قطع ادرار که منجر به زرد شدن پوست می شود، بروز کند. در موارد شدید، آسیب به مغز، معده، کبد یا کلیه نیز ممکن است رخ دهد.


سمیت محیطی

سولفات مس در آب بسیار محلول است و بنابراین به راحتی در محیط پخش می شود. مس موجود در خاک ممکن است از صنایع، وسایل نقلیه موتوری و مصالح معماری باشد. طبق مطالعات، [نیازمند منبع] سولفات مس عمدتاً در خاک سطحی وجود دارد و تمایل به اتصال مواد آلی دارد. هرچه خاک اسیدی تر باشد، اتصال کمتری اتفاق می افتد.

خواص سولفات مس را در لینک زیر ببینید

https://bismoot.com/blog/copper-ii-sulfate-%d9%85%d8%b3-%d8%b3%d9%88%d9%84%d9%81%d8%a7%d8%aa/

همچنین ببینید

چالکانتوم

ویتریول

منابع

 هاینز، ص. 4.62

 هاینز، ص. 5.199

 آنتونی، جان دبلیو. بیدو، ریچارد ا. بلاد، کنت دبلیو. نیکولز، مونت سی.، ویرایش. (2003). "کالکوسیانیت" (PDF). کتاب راهنمای کانی شناسی. V. بورات ها، کربنات ها، سولفات ها. Chantilly، VA، ایالات متحده: انجمن کانی‌شناسی آمریکا. شابک 978-0962209741.

 هاینز، ص. 10.240

 کوکوروس، پی. Rentzeperis, P. J. (1958). "ساختار کریستالی سولفات های بی آب مس و روی". Acta Crystallographica. 11 (5): 361-364. doi:10.1107/S0365110X58000955.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد