پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate)

آشنایی با حلالها و کاربردهای آنها+ خرید حلال

آشنایی با حلالها و کاربردهای آنها


pexels-photo-248152 حلال به طور گسترده ای به عنوان مایع تعریف شده که قادر به حل شدن ماده دیگری است تعریف می شود و بدیهی است که حلالها در طیف وسیعی از صنایع یافت می شوند. در شرایط ما ، حلالها و مصارف صنعتی آنها مایعات یا گازهایی هستند که می توانند سایر مواد را حل کرده یا استخراج کنند.


انواع حلالها از محلول رنگ ، روغن و گریس گرفته تا مخلوط کردن یا نازک شدن رنگدانه ها ، آفت کش ها ، چسب ها ، رزین های اپوکسی و رنگ ها ، تمیز کردن قطعات خودرو ، ابزار و وسایل الکترونیکی تا کمک به ساخت سایر مواد شیمیایی کاربردهای مختلفی دارند.


حلالها را می توان در صنایع مختلف یافت و فوق العاده مفید هستند ، اما بسیاری از شرکتها نمی دانند چگونه حلالهای خود را بازیابی کنند تا در هزینه خود صرفه جویی کرده و تأثیر کمتری بر محیط زیست داشته باشند. نمونه هایی از صنایع عبارتند از:


هوافضا و دریایی

خودرو

حشیش / ماری جوانا

روکش و رنگ

برق

مبلمان و چوب سازی

تکمیل فلز

نفت و گاز

داروسازی

چاپ و جوهر

حمل و نقل و آسفالت

فاضلاب

همین حالا یک نقل قول رایگان دریافت کنید

حلالها را می توان به دو دسته عمده تقسیم کرد: قطبی و غیر قطبی ، حلالهای اولیه ، حلالهای قطبی در سایر حلالهای قطبی حل می شوند ، در حالی که حلالهای غیر قطبی می توانند در حلالهای غیر قطبی دیگر حل شوند ، به طور خلاصه ، مانند محلولهای مشابه.


این فرآیند حل شدن حلالهای مشابه در یکدیگر به این معنی است که این دو "حلال قابل اختلاط" هستند ، در حالی که اگر دو حلال نمی توانند در یکدیگر حل شوند ، یک مثال واضح حلال قطبی و غیر قطبی (یا برعکس) نامیده می شود " حلال های غیر قابل اختلاط '


تعیین اینکه آیا دو حلال با یکدیگر مخلوط می شوند یا غیر قابل مخلوط شدن هستند ، بستگی به چسبندگی و ترتیب آنها در هر ماده شیمیایی دارد. برای اینکه یک حلال با موفقیت حل شود ، یک ماده شیمیایی باید با دیگری پیوند شیمیایی ایجاد کند ، این تنها با قطب های مشابه می تواند رخ دهد.

See the source image

از طرف دیگر ، اگر دو حلال شبیه هم نباشند ، محلول هنگام مخلوط شدن لایه های قابل مشاهده ای خواهد داشت ، معروف ترین مثال مخلوط آب و روغن است ، لایه ها از نظر چگالی مربوط به خود مرتب می شوند. در مثال ما ، روغن چگالی کمتری نسبت به آب دارد ، بنابراین در بالای آن ظاهر می شود ، ماده شیمیایی با چگالی بیشتر (آب در این مورد) همیشه در کف آن خواهد بود.


هزینه حلالها طیف وسیعی دارد ، از 50 تا 50 دلار به ازای هر درام 55 گالن به بیش از 2000 دلار می رسد. این می تواند به راحتی به ارقام بزرگ حتی برای شرکت های با حجم کم برسد. معمولاً حلالها خریداری می شوند و برای استفاده به مشاغل و صنایع مختلف تحویل داده می شوند ، اما شرکت ها با حلال پسماند خود چه می کنند؟


همین حالا یک نقل قول رایگان دریافت کنید

در ماراتک ، ما در بازار بازیافت زباله و حلال پیشرو هستیم و در 20 سال گذشته بوده ایم. ما مفتخریم که به مشتریان خود در سراسر آمریکای شمالی راه حل های بازیافت قابل اعتماد ، ابتکاری و صرفه جویی در هزینه ارائه می دهیم. راه حل های ما به شرکت ها اجازه می دهد تا سود خود را حداکثر کرده و هزینه حلال را کاهش دهند.


همین امروز با ما تماس بگیرید و ما به شما کمک می کنیم تا یک راه حل ایمن ، قابل اعتماد و سازگار با محیط زیست برای بازیابی و بازیافت حلال یا فاضلاب ایجاد کنید.

منبع

https://www.maratek.com/blog/understanding-solvents-and-their-uses

https://bismoot.com/

5 کاربرد پروپیونات کلسیم

5 کاربرد متداول پروپیونات کلسیم


See the source image

1. 5 کاربرد متداول کلسیم پروپیونات کلسیم پروپیونات (Ca (C2H5COO) 2) ، با خنثی سازی اسید پروپیونیک با هیدروکسید کلسیم فرموله می شود. به عنوان نگهدارنده در نان و سایر محصولات پخته استفاده می شود. این یک عامل ضد میکروبی است که معمولاً در نان استفاده می شود. این ماده در جلوگیری از رشد کپک موثر است و به افزایش ماندگاری اقلام خوراکی کمک می کند. به غیر از این کاربردهای متداول ، کلسیم پروپیونات همچنین برای اهداف دیگری استفاده می شود ، از جمله: 1. دارویی: پروپیونات کلسیم به عنوان یک عامل ضد میکروبی در محصولات دارویی استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای جلوگیری از رشد قارچ ها و جلوگیری از رشد کپک برای بهبود سلامت بیمار استفاده کرد. 2. خوراک دام: برای جلوگیری از رشد کپک و سایر میکروارگانیسم ها در آنها ، پروپیونات کلسیم به خوراک دام اضافه می شود. همچنین برای جلوگیری از تب شیر و تأمین کلسیم اضافی برای گاو به خوراک گاو اضافه می شود. لوازم آرایشی: پروپیونات کلسیم برای جلوگیری و در نتیجه محافظت از محصولات آرایشی در برابر فساد استفاده می شود. همچنین برای کنترل pH لوازم آرایشی و محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود. 4. غذا: پروپیونات کلسیم به عنوان نگهدارنده در تولید مواد غذایی مانند نان ، سایر محصولات پخته شده ، گوشت فرآوری شده ، آب پنیر و سایر محصولات لبنی استفاده می شود. این از رشد گونه کپک Bacillus Mesentericus جلوگیری می کند که به طور معمول غذا را خراب می کند. همچنین می تواند به طور طبیعی در برخی از پنیرها و کره وجود داشته باشد زیرا غذاهای تخمیر شده این ترکیب را تولید می کنند. 5. سایر مصارف صنعتی: پروپیونات کلسیم در افزودنی های رنگ و روکش استفاده می شود. همچنین به عنوان عامل آبکاری و درمان سطح مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده همچنین در ساخت مواد شیمیایی عکس و لوازم عکاسی استفاده می شود. چابک نوبل ، پیشرو در صنعت عرضه محصولات شیمیایی ، بالاترین درجه پروپیونات کلسیم را با رقابتی ترین قیمت ارائه می دهد. این شرکت علاوه بر کلسیم پروپیونات ، شاخص های رطوبت ، جاذب اکسیژن ، شاخص های اکسیژن ، خدمات همکاری آموزشی ، خدمات تأمین مواد شیمیایی ، خدمات راه حل تکنولوژیکی ، نانو سیلیس ، نانو آلومینا ، نانو مس و سایر 


منبع

https://asemantejarat.com/%d9%be%d8%b1%d9%88%d9%be%db%8c%d9%88%d9%86%d8%a7%d8%aa-%da%a9%d9%84%d8%b3%db%8c%d9%85/

https://www.slideshare.net/agilenobel1/5-common-uses-of-calcium-propionate

کلسیم پروپیونات چیست و آیا بی خطر است؟

کلسیم پروپیونات چیست و آیا بی خطر است؟

پروپیونات کلسیم

ایمنی

جنبه های منفی

خط پایین

کلسیم پروپیونات یک افزودنی غذایی است که در بسیاری از غذاها ، به ویژه محصولات پخته وجود دارد.


این ماده به عنوان یک نگهدارنده عمل می کند و با تداخل در رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها به ماندگاری آن کمک می کند.


اگرچه مزایای خود را برای تولیدکنندگان مواد غذایی دارد ، اما ممکن است از خود بپرسید که آیا خوردن پروپیونات کلسیم بی خطر است.


این مقاله توضیح می دهد که پروپیونات کلسیم چیست و آیا بی خطر است.


پروپیونات کلسیم

کلسیم پروپیونات یک نمک آلی طبیعی است که از واکنش بین هیدروکسید کلسیم و پروپیونیک اسید تشکیل شده است.


معمولاً به عنوان یک افزودنی غذایی - معروف به E282 - برای حفظ محصولات مختلف غذایی استفاده می شود ، از جمله 


محصولات پخته شده: نان ، شیرینی ، کلوچه و غیره

محصولات لبنی: پنیر ، شیر خشک ، آب پنیر ، ماست و غیره.

نوشیدنی ها: نوشابه ، نوشابه میوه ای و ...

نوشیدنی های الکلی: آبجو ، نوشیدنی های مالت ، شراب ، شربت و غیره.

گوشت های فرآوری شده: هات داگ ، ژامبون ، گوشت ناهار و غیره.

پروپیونات کلسیم با تداخل در رشد و تکثیر کپک ها و سایر میکروارگانیسم ها ، عمر مفید کالاهای مختلف را افزایش می دهد 


رشد کپک و باکتری ها یک مسئله پرهزینه در صنعت پخت است ، زیرا پخت شرایطی را ایجاد می کند که برای رشد قالب بسیار مناسب است 


پروپیونات کلسیم برای استفاده توسط سازمان غذا و دارو (FDA) ، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) تأیید شده است 


خلاصه

کلسیم پروپیونات یک نمک آلی است که با تداخل در توانایی تولید مثل میکروارگانیسم ها ، مانند کپک ها و باکتری ها ، به حفظ غذا کمک می کند.


آیا خوردن آن بی خطر است؟

کلسیم پروپیونات قبل از اینکه به عنوان "به طور کلی به عنوان ایمن شناخته شود" توسط FDA به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفت 


علاوه بر این ، WHO و FAO مصرف روزانه قابل قبولی را تعیین نکرده اند ، به این معنی که خطر بسیار کمی در نظر گرفته می شود


یک مطالعه روی حیوانات نشان داد که تغذیه 1 تا 3 گرم پروپیونات کلسیم به موش ها در طول 4-5 هفته هیچ تاثیری بر رشد نداشت 


به طور مشابه ، یک مطالعه 1 ساله بر روی موش ها نشان داد که رژیم غذایی حاوی 4 prop پروپیونات کلسیم-درصد بالاتری نسبت به افراد روزانه-هیچ اثر سمی نداشت (8).


اکثر مطالعات آزمایشگاهی بر روی پروپیونات کلسیم و سمیت منفی بود ، به جز چند مورد که از مقادیر فوق العاده زیاد استفاده می کردند.


به عنوان مثال ، در یکی از این مطالعات ، محققان مقادیر زیادی پروپیونات کلسیم را به کیسه های زرده جنین مرغ تزریق کردند که منجر به ناهنجاری ها شد 


همچنین لازم به ذکر است که بدن شما پروپیونات کلسیم را ذخیره نمی کند ، به این معنی که در سلول های شما تجمع نمی یابد. در عوض ، این ماده توسط دستگاه گوارش شما تجزیه شده و به راحتی جذب ، متابولیزه و حذف می شود 

See the source image

خلاصه

پروپیونات کلسیم به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است و تحقیقات نشان می دهد که خوردن آن بی خطر است ، به همین دلیل است که FDA آن را "به طور کلی بی خطر" برچسب گذاری می کند.


معایب احتمالی

به طور کلی ، پروپیونات کلسیم بی خطر است و عوارض جانبی کمی دارد.


در موارد نادر ، ممکن است عوارض جانبی مانند سردرد و میگرن ایجاد کند 


یک مطالعه انسانی دریافت پروپیونات را با افزایش تولید انسولین و گلوکاگون ، هورمونی که باعث آزاد شدن گلوکز (قند) می شود ، مرتبط کرد. این می تواند منجر به مقاومت به انسولین شود ، وضعیتی که در آن بدن شما نمی تواند از انسولین به درستی استفاده کند ، که ممکن است منجر به دیابت نوع 2 شود


علاوه بر این ، مطالعه ای روی 27 کودک نشان داد که برخی از افراد پس از مصرف روزانه نان حاوی کلسیم پروپیونات دچار تحریک پذیری ، بی قراری ، توجه ضعیف و مشکلات خواب می شوند


با این حال ، قبل از مشخص شدن اینکه پروپیونات کلسیم باعث ایجاد این اثرات می شود ، مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه ها مورد نیاز است.


با این وجود ، این افزودنی نباید برای بیشتر مردم مشکلی ایجاد کند.


اگر در مورد پروپیونات کلسیم نگرانی دارید یا فکر می کنید که ممکن است باعث ایجاد مشکل در شما شود ، بهتر است با ارائه دهنده خدمات درمانی خود مشورت کنید.


خلاصه

به طور کلی ، پروپیونات کلسیم برای اکثر مردم بی خطر است ، اما در موارد نادر ، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی را تجربه کنند.

روش تولید پروپیونات کلسیم را در لینک زیر بخوانید.

https://asemantejarat.com/%d9%be%d8%b1%d9%88%d9%be%db%8c%d9%88%d9%86%d8%a7%d8%aa-%da%a9%d9%84%d8%b3%db%8c%d9%85/


نتیجه نهایی

کلسیم پروپیونات یک نمک آلی است که به عنوان افزودنی غذایی استفاده می شود.


با تداخل در رشد و تکثیر میکروارگانیسم ها ، مانند کپک ، باکتری و قارچ ، به حفظ غذاها ، عمدتا محصولات پخته ، کمک می کند.


ایمنی پروپیونات کلسیم به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است و به نظر می رسد برای اکثر مردم بی خطر است. در موارد نادر ، افراد ممکن است سردرد یا میگرن را تجربه کنند.


در حالی که برخی از مطالعات ارتباط بین پروپیونات و هر دو اثرات رفتاری منفی در کودکان و مقاومت به انسولین را نشان داده اند ، تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا پروپیونات باعث این اثرات شده است نیاز است.


اگر احساس می کنید که پروپیونات کلسیم مشکلاتی را برای شما ایجاد می کند ، بهتر است با پزشک خود صحبت کنید.

منبع

https://www.healthline.com/nutrition/calcium-propionate

ساختار مولکول سیکلوهگزان

مولکول سیکلوهگزان


سیکلوهگزان سیکلوآکلان با فرمول مولکولی C6H12 است. سیکلوهگزان به عنوان حلال غیر قطبی برای صنایع شیمیایی و همچنین به عنوان ماده اولیه برای تولید صنعتی اسید آدیپیک و کاپرولاکتام مورد استفاده قرار می گیرد که هر دوی آنها واسطه های مورد استفاده در تولید نایلون هستند. در مقیاس صنعتی ، سیکلوهگزان با واکنش بنزن با هیدروژن تولید می شود. سیکلو هگزان به دلیل ویژگی های شیمیایی و تطبیقی ​​منحصر به فرد خود در آزمایشگاه ها در تجزیه و تحلیل و به عنوان استاندارد استفاده می شود.


مولکول سیکلو هگزان با استفاده از Jsmol مراجعه کنید - برای ساختارهای سه بعدی


ساختار مولکول سیکلوهگزان

حلقه 6 راس با شکل یک شش ضلعی کامل مطابقت ندارد. شکل شش ضلعی مسطح مسطح دارای زاویه قابل توجهی است زیرا پیوندهای آن 109.5 درجه نیستند. فشار پیچشی نیز به دلیل همه پیوندهای گرفتگی شده قابل توجه خواهد بود. بنابراین ، برای کاهش فشار پیچشی ، سیکلوهگزان از یک ساختار سه بعدی استفاده می کند که به عنوان ترکیب صندلی شناخته می شود. ترکیب جدید ، کربن ها را در زاویه 109.5 درجه سانتی گراد قرار می دهد. نیمی از هیدروژن ها در صفحه حلقه (استوایی) و نیمی دیگر عمود بر صفحه (محوری) هستند. این ترکیب باعث ایجاد پایدارترین ساختار سیکلوهگزان می شود. ترکیب دیگری از سیکلوهگزان وجود دارد ، که به شکل قایق معروف است ، اما به شکل صندلی کمی پایدارتر تبدیل می شود. اگر سیکلوهگزان با یک جایگزین بزرگ تک جایگزین شود ، به احتمال زیاد جایگزین در موقعیت استوایی متصل می شود ، زیرا این ترکیب کمی پایدارتر است.


سیکلو هگزان دارای کمترین زاویه و کرنش پیچشی در بین همه سیکلوآکلان ها است ، در نتیجه سیکلو هگزان در کرنش حلقه کل 0 ، ترکیبی از زاویه و کرنش پیچشی در نظر گرفته شده است. این امر همچنین باعث می شود سیکلوهگزان پایدارترین سیکلوآلکان ها باشد و بنابراین در مقایسه با سایر سیکلوآلکانها کمترین میزان حرارت را در هنگام سوزاندن تولید می کند.


موقعیت صندلی سیکلوهگزان


یک مولکول سیکلوهگزان در شکل بندی اتمهای هیدروژن در موقعیتهای محوری با رنگ قرمز نشان داده می شوند ، در حالی که آنهایی که در موقعیت استوایی قرار دارند به رنگ آبی هستند.


واکنش با سیکلوهگزان

سیکلوهگزان خالص به خودی خود نسبتاً غیرفعال است ، زیرا یک هیدروکربن غیر قطبی و آبگریز است. این می تواند با اسیدهای بسیار قوی مانند سیستم فوق اسیدی HF + SbF5 واکنش دهد که باعث پروتوناسیون اجباری و "ترک خوردن هیدروکربن" می شود. سیکلو هگزان های جایگزین ، با این حال ، ممکن است تحت شرایط مختلف ، که بسیاری از آنها برای شیمی آلی مهم هستند ، واکنش پذیر باشند. سیکلوهگزان بسیار قابل اشتعال است.

کاربردها و خواص سیکلوهگزان را در لینک زیر بخوانید

https://bismoot.com/blog/%d8%b3%db%8c%da%a9%d9%84%d9%88%d9%87%da%af%d8%b2%d8%a7%d9%86/

مشتقات سیکلوهگزان


ترتیب خاص گروههای عملکردی در مشتقات سیکلوهگزان و در واقع در بیشتر مولکولهای سیکلوآلکان ، در واکنشهای شیمیایی ، به ویژه واکنشهای مربوط به نوکلئوفیلها ، بسیار مهم است. جایگزین های حلقه باید در شکل محوری باشند تا با سایر مولکول ها واکنش نشان دهند. به عنوان مثال ، واکنش بروموسیکلوهگزان و یک نوکلوفیل معمولی ، یک آنیون هیدروکسید ، منجر به سیکلوهگزن می شود.


این واکنش ، که معمولاً به عنوان واکنش حذف یا دالوژناسیون (به ویژه E2) شناخته می شود ، مستلزم آن است که جایگزین برم در تشکیل محوری باشد و با اتم H محوری دیگر واکنش نشان دهد. با فرض اینکه بروموسیکلو هگزان در تشکیل مناسب برای واکنش قرار داشته باشد ، واکنش E2 به شرح زیر شروع می شود:


پیوند زوج الکترونی بین C-Br به Br منتقل می شود و Br∠را تشکیل می دهد و آن را از سیکلوهگزان آزاد می کند.

nucleophile (-OH) یک جفت الکترون به H محوری مجاور می دهد ، H را آزاد می کند و به آن متصل می شود تا H2O ایجاد شود

پیوند جفت الکترون بین H محوری مجاور به پیوند بین دو C-C حرکت می کند و C = C را ایجاد می کند

توجه: هر سه مرحله به طور همزمان اتفاق می افتد ، مشخصه همه واکنش های E2.


واکنش فوق بیشتر واکنش E2 ایجاد می کند و در نتیجه محصول بیشتر (~ 70)) سیکلوهگزن خواهد بود. با این حال ، درصد با شرایط متفاوت است و به طور کلی ، دو واکنش متفاوت (E2 و Sn2) با هم رقابت می کنند. در واکنش فوق ، یک واکنش Sn2 به جای گروه برم ، گروه هیدروکسیل (OH-) را جایگزین می کند ، اما یک بار دیگر ، Br باید محوری باشد تا واکنش نشان دهد. هنگامی که جایگزینی SN2 کامل شد ، گروه جدید جایگزین OH به سرعت به موقعیت استوایی پایدارتر برمی گردد (mill 1 میلی ثانیه).


از نظر تجاری بیشتر سیکلوهگزان تولید شده با اکسیداسیون کاتالیزوری به مخلوط سیکلوهزانون-سیکلوهگزانول تبدیل می شود. سپس روغن KA به عنوان ماده اولیه اسید آدیپیک و کاپرولاکتام استفاده می شود. عملاً ، اگر محتوای سیکلو هگزانول روغن KA بیشتر از سیکلو هگزانون باشد ، به احتمال زیاد (مقرون به صرفه) به اسید آدیپیک تبدیل می شود و در حالت معکوس ، احتمال تولید کاپرولاکتام بیشتر است. چنین نسبت در روغن KA را می توان با انتخاب کاتالیزهای اکسیداسیون مناسب کنترل کرد. مقداری از سیکلوهگزان به عنوان حلال آلی استفاده می شود.

See the source image

سیکلو هگزان در تحقیقات

اگرچه در مورد این هیدروکربن چرخه ای اطلاعات زیادی در دست است ، تحقیقات انجام دهیدقوس هنوز روی سیکلو هگزان و بنزن و سیکلو هگزان فاز جامد برای تعیین بازده هیدروژن مخلوط در هنگام تابش در دمای 195 درجه سانتی گراد انجام می شود.


تاریخ

بر خلاف ترکیباتی مانند بنزن ، سیکلوهگزان را نمی توان به راحتی از منابع طبیعی مانند زغال سنگ بدست آورد. در اواخر قرن نوزدهم ، محققان شیمی اولیه باید به سنتز آلی وابسته بودند. آنها 30 سال طول کشید تا جزئیات را بررسی کنند [1]. در سال 1867 مارسلین برتلوت در دمای بالا بنزن را با اسید هیدروودیک کاهش داد. او نه تنها به دلیل مطابقت مناسب در نقطه جوش (69 درجه سانتی گراد) ، بلکه به دلیل اینکه بنزن یک مولکول چرخه ای (مانند آگوست ککوله معاصر خود) نیست ، بلکه واکنش را بعنوان یک هگزان به عنوان ن هگزان تشخیص داد. از استیلن در سال 1870 یکی از شکاکانش آدولف فون بایر واکنش را تکرار کرد و همان محصول واکنش را هگزاهیدروبنزن بیان کرد و در سال 1890 ولادیمیر مارکوفنیکوف معتقد بود که قادر است همان ترکیب را از نفت قفقاز تقطیر کند که معجون خود را هگزانفتن نامیده است.


در 1894 بایر سیکلو هگزان را با تراکم دیکمن اسید پیملیک سنتز کرد و به دنبال آن چندین بار کاهش یافت. و در همان سال E. Haworth و W.H. پرکین جونیور (1860 - 1929) همین کار را در واکنش وورتز با 1،6 -دیبروموگزان انجام داد. به طور شگفت انگیزی سیکلو هگزان های آنها 10 درجه سانتیگراد بیشتر از هگزاهیدروبنزن یا هگزانفتن جوشید اما این معما در سال 1895 توسط مارکوفنیکوف ، نیومنات کیشنر و نیکولای حل شد. زلینسکی هنگامی که هگزاهیدروبنزن و هگزانفتن را مجدداً متیل سیکلوپنتان تشخیص دادند ، نتیجه یک واکنش بازآرایی غیرمنتظره بود.

منبع

https://www.worldofmolecules.com/solvents/cyclohexane.htm